Spinazie en tomaat ovenschotel met ei

Spinazie en tomaat ovenschotel met ei voor 4 personen

Wat heb je nodig:

  • 4 eieren, hardgekookt in plakken
  • 250 gram tomaten, in dunne plakken
  • 250 gram (wilde)spinazie, gaar en uitgelekt
  • 50gram hüttenkäse
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas
  • oregano naar smaak

Hoe maak je het:

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Spoel de eieren koud af, pel ze en hak ze grof.
  • Snijd de tomaten in plakjes. Roer de hüttenkäse door de uitgelekte gare spinazie en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Maak laagjes in de ovenschaal. Laagje spinazie, dan ei en vervolgens de plakjes tomaat. Bestrooi met oregano en een laagje kaas. Herhaal en eindig met kaas.
  • Bak de ovenschotel 30 minuten of tot de kaas goudgeel kleurt. Heerlijk simpel en smakelijk. Geniet ervan!

Variatietips

  • Vervang de spinazie voor paksoi
  • Vervang de hüttenkäse voor feta
  • Gebruik Italiaanse kruiden in plaats van oregano