
Spinazie en tomaat ovenschotel met ei voor 4 personen
Wat heb je nodig:
- 4 eieren, hardgekookt in plakken
- 250 gram tomaten, in dunne plakken
- 250 gram (wilde)spinazie, gaar en uitgelekt
- 50gram hüttenkäse
- peper en zout
- 100 gram geraspte kaas
- oregano naar smaak
Hoe maak je het:
- Kook de eieren hard in 8 minuten. Spoel de eieren koud af, pel ze en hak ze grof.
- Snijd de tomaten in plakjes. Roer de hüttenkäse door de uitgelekte gare spinazie en breng op smaak met wat peper en zout.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
- Maak laagjes in de ovenschaal. Laagje spinazie, dan ei en vervolgens de plakjes tomaat. Bestrooi met oregano en een laagje kaas. Herhaal en eindig met kaas.
- Bak de ovenschotel 30 minuten of tot de kaas goudgeel kleurt. Heerlijk simpel en smakelijk. Geniet ervan!
Variatietips
- Vervang de spinazie voor paksoi
- Vervang de hüttenkäse voor feta
- Gebruik Italiaanse kruiden in plaats van oregano