Amandelcake met abrikozen

Amandelcake met abrikozen

Wat heb je nodig?

  • 200 gram amandelmeel
  • Snufje zout
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 4 eieren
  • 60 gram honing
  • 8 abrikozen
  • 100 gram blauwe bessen
  • Amandelschaafsel
  • Kokosrasp naar smaak

Hoe maakt je het?

  • Verwarm de oven voor op 175°.
  • Vet de vorm in met roomboter.
  • Meng het amandelmeel, zout, kokosrasp en bakpoeder in een kom.
  • Voeg de eieren en honing toe.
  • Pureer 4 abrikozen en schep dit door het beslag.
  • Doe het beslag in de vorm.
  • Snij de 3 abrikozen in plakjes en verdeel deze over de cake.
  • Doe de blauwe bessen en het amandelschaafsel erover heen.
  • Zet de cake en in oven en bak deze in 40 tot 45 minuten.